Säätila tampere vrk pohjois goa

Tantra-hieronta Kemi

Maakunta on myös poikkeuksellisen siisti ja turvallinen Intiaksi. Alueella on myös lukuisia kirkkoja, temppeleitä, taidegallerioita ja museoita sekä normaalit ranta-aktiviteetit uimisesta leijasurffaukseen.

Koko maakunnan rantaviiva on käytännössä hiekkarantaa, joten hyviä rantoja on väkimäärästä huolimatta helppo löytää. Ei Suomalaisten suosima kohde: Ei Lentoaika Helsinki - Goa: Intian rupia INR Sähköpistokkeet: C näytä , D näytä , M näytä Jännite: Suurimmalla osalla ravintoloista tippi sisältyy laskuun.

Autoeurope Lennot Helsinki - Goa: Goan sääennuste ja säätila kuukausittain. Goa on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa halpa kohde. En kykene kuuntelemaan mitään muuta enää! Räntäsade rupeaa meinaan potuttamaan Dil To Pagal Hai! Edelliseltä reissulta mieleen jäivät ihanat puuhuonekalut ja mietinkin onnistuisiko niiden kotiin roimittaminen ja millä hinnalla?

Kaikki kommantit ja kokemukset ovat erittäin tervetulleita!! Ensimmäinen tunne Intiasta matkalla bussilla lentokentältä hotelliin oli lähinnä järkytys. Ihmiset kömpivät matkan varrella kaikenlaisista kojuistaan ja hökkeleistään aamutoimilleen roskien keskelle.

Tänne en jää, ajattelin. Vielä kun selvisin kaikenmaailman kokematonta turistia huijaavista kauppiaista ja opin sivuuttamaan heidät kauniisti hymyillen, paikka alkoikin tuntua mitä miellyttävimmältä.

Lempeää lämpöä, ihana meri ja rannat, kaunis maaseutu, maukasta ruokaa suomalainen ruoka ei maistu enää miltään! Miten niin ihania hymyileviä, juttelevia ihmisiä voikin olla paikat täynnään.

Siellä ne pyörii sulassa sovussa; lehmät, koirat, autot, pyörät ja ihmiset. Ketään se "sekamelska" ei näytä ahdistavan. Kaikilla riittää hymyä ja mukava tervehdys jokaiselle, niin turistille kuin toisilleenkin. Ei kai se elämä siellä yhtä juhlaa ole ja meidät turistitkin paikalliset näkevät varmaan lähinnä kävelevinä rahakukkaroina, mutta olisi meillä jotain opiksi otettavaa.

Voisi sitä onnellisena elää vähän kevyemminkin. Mitä se tällainen ihmisen elämä on kuin täällä? Hulluna raadetaan pimeydessä ja kylmyydessä, suhtaudumme toisiimme kyyräillen ja niin ahdistaa. Kannattaa käydä Goalla aistimassa lämpöä kaikille aisteille. Olemme lähdössä maaliskuussa Goaan. Pitääkö paikkansa että kannattaa ottaa oma tyyny ja wc- paperia mukaan?? Onko kukaan Goalla matkanneista sattunut asumaan Villa Bomfim hotellissa?

Jos niin minkälainen paikka on? Yleisiä kokemuksia Goasta kaivataan. Goalle ei paljon tavaraa kannata mukanaan kantaa. Sieltä kyllä saa melkein mitä vaan. Se on iso turistipaikka ja siellä on kaikenlaista tavaraa myynnissä. Opas varmaan kertoo, mistä mitäkin löytyy. Tyynyt ja paljat hotelleissa ei ole kovin kummoisia. Joten jos tarvitsee isoa tyynyä, voi se olla hyvä lisä, mutta hotellistakin varmaan saa lisätyynyn pyytämällä. Korvatulpat voi olla tarpeelliset, jos olet herkkäuninen.

Joku yö saattaapi discon-jytke kuulua aamuyöhön asti. Vessapaperia tarvitsee joka paikkaan mukaan, mutta ei sitä Suomesta tarvitse raahata. Käy ostamassa paikallisesta "supermarketista".

Ei kyllä mikään super Suomen mitoilla mitattuna, mutta sieltä löytyy kuitenkin vaikka mitä. Hyvät kengät tarvitset täältä mukaan. Kevyitä vaatteita myös tarvitset ja aurinkovoiteita, tosin niitäkin löytyy halvemmalla Goalta. Myös Malarialääkitys on tarpeen. Ja poliot, jäykkäkouristukset, kurkkumädät ajan tasalla. Japanin aivotulehdusrokotuskin voi olla hyvä, jos käyt jossain riisipelloilla tai viidakossa päin. Muista juoda aina pullovettä.

Sitä saa joka paikasta. Ja osta käsien desinfioimisainetta ja hiero sillä kätesi aina ennen syöntiä. Kaikkia kuumennettuja ruokia voi syödä huoletta. Ja jos ripuli iskee, kävele paikalliseen apteekkiin. Saat parilla eurolla sellaiset rohdot, että taudit lähtee. Goalla ei ole mitään pelättävää. Enemmän Suomessa pelottaa kuin siellä. Kyllä Bomfimissä pärjää, kun ei odota sen olevan luxus-hotelli. Ainoa asia, missä siellä voit töpeksiä, on että maksat ostoksistasi tolkuttomasti liikaa.

Jos myyjä huomaa, että olet "aloittelija", niin hänen hintaehdotuksensa voi olla jopa kymmenkertainen "oikeaan", kohtuulliseen hintaan verrattuna.

Siis tingi aina, paitsi niissä kaupoissa, joissa on hintalaput. Sovi hinta lähtiessä, heillä on yleensä listahinnat useimpiin paikkoihin. Taksikuskit ovat myös hyvä apu retkiä suunnitellessa ja toteuttaessa. Heidän avullaan pääset retkille edullisimmin. Hyvän taksikuskin kun löydät, niin hän opastaakin sinua retkillä. Tulimme sieltä juuri kahden viikon reisssulta.

Hotelli vaatimaton, mutta erittäin hyvällä paikalla. Patja ja tyyny kovat. Aamupala vaatimaton ja aina sama. Ihana rehevä puutarha ympäröi paikan. Ihan siisti paikka, vessapaperia on kyllä hotellissa. Mukavat taksipojat tarjoo koko ajan kyytiä. Lähden ensi kuussa Goalle ja haluaisin hieman vinkkejä matkavaluutan vaihtoon. Kannattaako ottaa suomesta jo mukaan rupioita vai vaihtaa vasta kohteessa?

Ei Goalle tarvitse ottaa mitään muuta kuin euroja ja Visa-kortti mukaan. Ei tarvitse edes vaihtaa rupioita etukäteen, etkä tarvitse dollareita tai matkasekkejä. Rahaa voit vaihtaa heti hotellissa. Tosin kadunvarsien vaihtopaikoissa on vähän edullisempi kurssi.

Eurolla on käsittääkseni jopa parempi kurssi kuin dollarilla. Tippiä voi joutua antamaan jo ennen hotellia esim. Älä muuten anna lentokentällä yli-innokkaiden avuntarjoajien kuljettaa matkalaukkujasi metriäkään. He ovat vain rahaa vailla - ja heitä on monta. Voit aivan hyvin kuljettaa matkatavarasi itse.

Hotellissa sen sijaan pojat kantaa laukkusi ja heille annat sitten tippiä sopivassa välissä - ei välttämättä heti tullessa. Visalla voi monessa paikassa maksaa ostoksia ja automaattejakin löytyy. Riippuu tietysti vähän minnepäin Goaa menet. Rupioita ei muuten saa tuoda pois maasta. Kannattaa huomioida loman lopussa. Tosin jos sinulla on rahanvaihtotosite voit vaihtaa rupioita takaisin euroiksi muistaakseni vielä lentokentällä.

Olemme lähdössä Goalle vajaan kuukauden päästä ja ajattelin kysäistä osaisiko joku antaa vinkkiä hyvästä ja luotettavasta paikasta, jossa voisi teettää pukuja ym.? Olemme lähdössä etelä-Goaan maalis-huhtikuussa kahdeksi viikoksi. Saamamme informaatio hyvin ristiriitaista. Hotellimme on Majorda Beach Resort, onko kellään kokemuksia? Enpä osaa nimiä kertoa, mutta sen olen kuullut, että Mapusan torilla kankaiden myyjät osaavat neuvoa hyvien räätäleiden luo. Mapusassa on silkkikauppakin ja siellä varmaan tietävät.

Matkaoppaat myös tietävät luotettavia räätäleitä. Etelä-Intiaan suositellaan malarialääkitystä touko-joulukuussa sinne matkustaville, Pohjois-Intiaan sadekaudeksi. Heliopari on sopiva malarialääke Intiaan. Kyllä minä vain ottaisin lääkkeen ja olen ottanutkin. Kaikenlaisilla sivuoireilla pelotellaan, muttei minulla ainakaan ole ollut mitään oireita.

Kerran viikossa kaksi tablettia kaksi viikko ennen matkaa, matkan ajan ja kaksi viikkoa jälkeen päin ja tosiaan vain kerran viikossa lääkepäivä. Ennemmin otan lääkkeen kuin sairastun. Kyllä siellä nimittäin on sairastuttukin ja sehän ei ole kivaa. Olen lähdössä, uskokaa tai älkää, alle 2 vuotiaan kanssa Intiaan. Menemme reittilennolla Amsterdamin kautta Mumbaihin ja sieltä Goaan ilmeisesti junalla.

Minulla ei ole mitään epäilyksiä etteikö matkustaminen pienen lapsen kanssa siinä "kaoottisessa" maassa onnistuisi oikein hyvin. Hän on jo näyttänyt aikaisemmin muutaman kerran olevansa sujut matkustamisen kanssa. Tosin ei näin pitkää matkaa, sen takia onkin varauduttava kaikenlaiseen puuhasteluun lentokoneessa. Matkarattaiksi kelpuutan vain sateenvarjorattaat mitkä taittuvat tosi pieneen tilaan tosi kätevästi, ja eivät paina paljoa. Matkatavaroita sen verran että pärjää alkuunsa, lisäksi lapselle ruokaa matkojen ajaksi matkavedenkeitin, puurojauhetta näkkäriä Perillä voi sitten ostaa kaiken mitä tarvitsee.

Ollaan lähdössä Goaan joulukuussa Osaisko joku kertoa, että millanen hotella Sea Breeze Candolim on??? Ja muutenki kertoo jotain kyseisestä paikasta? Ja antaa vinkkejä missä kantsis käydä jne Goalainen nainen kuollut malariaan Sinna Suomen rokotussuositus on, että malarianestolääkitystä käytetään. Goakin kuuluu Intiassa alueisiin, joilla esiintyy malariaa.

Malaria on jopa lisääntymässä. Tuossa vielä tietoa Kansanterveyslaitoksen sivuilta http: Tai tuolta vaikka kartta, josta näkyy maailman malaria-alueet: Moi, Olen asunut useita talvia goassa, ensimmäiset reilusti yli kymmenen vuotta sitten ja en ole malarialääkkeitä käyttänyt ollenkaan.

Hyvää tuuria tietysti voi syyttää, mutta talvisaikaan malariaa esiintyy erittäin harvoin goassa, eri asia on jos alueelle matkustaa juuri ennen sadekauden alkua tai sen aikana jolloin vettä ja kosteutta on enemmän ja hyttysetkin lisääntyvät. Paikalliset sairastavat malariaa useinkin, tunnen monia jotka ovat taudin sairastaneet sekä siitä selvinneet, aina ei malariakaan ole kuolemaksi, vaikkakin on sellaistakin taudin haaraa joka harvemmin säästää uhrejaan.

Tavallisesti goaan matkaavan ei siis tarvitse hysteriaa lietsoa malarian takia, kaikkein tärkein neuvo on suojata itsensä pitkillä vaaleilla vaatteilla ja hyttysmyrkyllä hämärän tullessa ja iltaisin, eikä tietysti estolääkityskään pahitteeksi ole. Ainoa vaan että suomessa myytävä Heliopar alkaa olla jo menneen talven lumia, suurin osa malariahyttysistä alkaa olla resistantteja tälle lääkkeelle. Siinähän noita sivuoireita ei juurikaan esiinny, muut lääkkeet ovat niitä joista voi saada vakaviakin sivuoireita kuten Lariam, joka pahimmillaan saattaa johtaa psykoosiin.

Sitä ei kuitenkaan intiaan matkaaville yleensä määrätä. Mutta tervetuloa kaikki vain intiaan, ilman turhia pelkoja mutta terve maalaisjärki mukana, sillä selviää. Afrikka on huomattavasti suurempi riski malarian suhteen, aika huono tuuri saa olla jos intiassa tavallisesti talven aikana lomaillessa malarian saa!

Suunnitelmissani olisi lähteä heinäkuussa Goalle. Miten on silloin ilmojen laita, onko monsuunien aikaa vai voiko keskittyä rantaelämään? Heinä- ja elokuu on Goalla pahinta monsuuniaikaa. Rantaelämästä ja uimisesta on turha haaveillakaan. Meressä uiminen on jopa vaarallista. Voihan siellä olla mielenkiintoistakin, erilaista ainakin.

Ei siellä koko ajan sada, eikä ole paljon turisteja. Märkää ja kuraista aina välillä. Olen suunnitellut lähteväni ensi joulun aikoihin Goaan ja mietin, että minkä hintaisia ovat esimerkiksi kankaat, onko halvinta tinkiä markkinoilla?

Millaisia ovat olleet retket joita matkatoimistot järjestävät, vieraillaanko mm. Jos on niin millaiset vaatteita olisi järkevin lahjoittaa! Kiitoksia jo valmiiksi vihjeistä! Riippuu vähän millaisia kankaita olet vailla. Markkonoilla on sarikankaita, sängynpeittoja yms. Voihan niitä käyttää mihin sitten itse haluaa. Tinkiä pitää - ja paljon. Ainakin puolet pois lähtöhinnasta - todennäköisesti enemmänkin. Jos silkkiä tai vastaavaa haluat ostaa niin sitten kauppaan. Mapusassa on hyvä silkkikauppa.

Mapusan torilla on muuten kaikki yleensä halvempaa kuin muilla, esim. Panajissakin kannattaa käydä kaupoissa. Me tehtiin kaikki retket hotellin taksikuskin avustuksella. Kolme henkeä pääsi sillä hintaa millä matkatoimiston retkille pääsee yksi.

Ja taksilla pääsee minne haluaa. Ne kyllä tietää kaikki turistikohteet ja järjestää venekyytejä yms. Toki matkatoimistojen reissuilla saa opastusta suomenkielellä. Muista antaa tippejä taksikuskille. Ollaan lähössä joulun jälkeen Goalle niin semmosta että onko siellä olemassa semmosia Guest Houseja niinku esim.

Vai vaan "hienompia" hotelleja? Goalla on enimmäkseen kaikkea muuta kuin niitä hienoja hotelleja! Etelä-Goalta löytyy isoja luxus-hotelleja, mutta muualla niitä ei juuri ole. Halpoja hotelleja ja Guest Houseja löytyy varmaan tuhanseja. Yksityikodeistakin löytyy huoneita vuokrattavaksi.

Jos ei sitä luxusta hae, niin asua voi erittäin edullisesti. Casa de Goa hotellissa kuukausi sitten asuneena voin suositella. Siisti pieni hotelli, joka on kahdessa osassa tie välissä. Pieni allasalue ja aamiaishuone. Oltiin vaimon kanssa Goalla kaksi viikkoa joulun ja uuden vuoden aikaan, todella upea paikka, ihmiset iloisia, sää mitä parhain ja ruoka erinomaista, suosittelen. Joku kyseli Villa Bomfimista. Oli oikein hyvä hotelli, majotuin siellä helmikuussa Tyynyt ovat kovat ja vessapaperia kuluu enemmän kun sitä annetaan,toki sitä saa lisää kun pyytää: Kannattaa ottaa mukaan toosi iso paketti vaikka taskunenäliinoja.

Vessapaperi on usein loppu myös monissa ravintoloissa ja rantojen wc tiloissa. Kävin Goassa myös marraskuussa ja hotellin ulkomuoto oli hieman parantunut en asunut siellä tälläkertaa mutta eiköhän siellä systeemit toimi ihan niin kuin ennenkin. Hotelli on läehellä parhaimpia biletyspaikkoja jos tykkää iltaelämästä ja melkein kaikki ruokaravintolat löytyy samalta kadulta ja kojuja riittää ostostenkin tekoon.

Pelko lähteä on ihan ymmärrettävä. Itseänikin hirvitti ja todellisuus aluksi olikin aika järkyttävä,mutta siihenkin tottui. Avoimin mielin kuitenkin kannatta lähteä, ja ottaa maa vastaan sellaisena kuin se on ilman ennakkoluuloja.

Tulet rakastamaan Goaa ja haluat sinne vielä monesti uudestaan. Itselleni ainakin kävi niin: A-hepatiitti rokotus on hyvä olla, samoin tietty polio ja jäykkäkouristus. Malaria lääkitys tällä hetkellä ehdoton! Alueelta löydetty syksyn aikana useita malariaan sairastumistapauksia, on ollut ihan uutisissakin.

Intiasta löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä sekä paljon enemmän: Muutamia kysymyksiä olisi kyseisestä hotellista. Villa Bomfimista kävelyetäisyydellä on kuppiloita, mutta älä odota niiden olevan hienoja.

On kulmakuppilaa, ravintolaa ja tanssipaikkaa. Meillä oli huoneessa tuuletin ja luulen, että ilmastointi olisikin ollut liikaa. Tuulettimen kanssa sopeutui helpommin siihen ihanaan kosteaan kuumuuteen. Huonoa Bomfimissa oli mielestäni aamiainen, ei oikeesti enää muutaman aamun jälkeen mennyt alas se paahtoleipä ja hedelmälautanen. Bomfimissa hyviä puolia oli uima-allas, kiva pulahtaa rannalta tullessa ja monesti alkuillasta oli trubaduuri tms.

Pojat kolkuttivat eräänä aamuna huoneen oveen ja toivat ison nipun banaaneja sanomalehteen käärittynä! Me sairastimme molemmat loman aikana useamman päivän, mutta kannattaa kutsua lääkäri, niin seuraavana päivänä ei tunnu enää missään. Ainakin aurinkomatkoilla oli ekana iltana esittely rannalla olevassa ravintolassa ja siellä tarjottiin tosi hyvää ruokaa!

Mausteiden ystävät varmasti pitävät paikallista ruokatarjontaa hyvänä, mutta jos valkosipuli tai tulinen ruoka ei maistu, niin siinä sitä ollaan.. Kuningaskala oli mielestäni mautonta. Mutta tippuipa neljä kiloa kahden viikon matkalla. Säästä matkalaukun tilaa ja jätä pitkähihaiset kotiin!

Ei ole niin kylmä yölläkään. Yhtenä iltana tuli pikku vilu kun väsytti ja rannalla tuuli. Ötököitä vastaan kannattaa käyttää paikallisia myrkkyjä. Itse ostin paikallisesta "marketista" suojan, ei tuoksunut millekään ja pystyin olemaan hame päällä. Varsinkin näin pistoille allergisena tuo suoja oli pelastus.

Mapusan markkinoista en tykännyt, hajut ja ötökät hedelmissä olivat liikaa. Hippi- ja iltamarkkinoille taas kannattaa mennä, mutta kannattaa ehkä varoa.. Katsomassani puunaamiossa oli matkakaverin mukaan elävä skorpioni takana, onneksi en itse sitä huomannut tai olis naamio saanut siivet hirveen metelin kera..

Silkkiset tuliaistyynyliinat repesivät heti. Itse toin naamioiden lisäksi Garnierin kasvovoiteita, hopeaa, tiikeribalsamia. Palattuani Goasta ajattelin, että ehkä kymmenen vuoden päästä toisen kerran, mutta nyt on jo ihan hillitön kuume takas sinne! Kulttuurishokki oli kyllä aikamoinen, ehkä kesti näin kauan toipua: Olemme lähdössä Goaan ensi talvena ja matkan varaaminen alkaisi olla kohta käsillä. Voisitteko kertoa meille vinkkejä, mille ajankohdalle matka kannattaisi varata, jos haluaa takuuvarman helteen ja auringon pilvettömältä taivaalta joka päiväksi?

Mikä on siis aurinkoisin ja parhain aika rantalomaan? Olemme käsittäneet, että tammikuusta eteenpäin ilmat ovat yleensä helteiset, mutta tarkempi ajankohta ei olisi pahitteeksi.

Matkan pituudeksi olemme ajatelleet 2 vkoa Onko kukaan ollut Finnmatkojen Etelä-Goan kahden viikon reissulla? Kertokaahan kokemuksia kuinka kaikki sujui. Me ollaan varattu ensi tammikuuksi kahden viikon matka. Hotelli on Dona Sylvia, onko kellään kokemusta kyseisestä hotellista?

Goalla kuten muuallakin Intiassa on kaksi hyvin erilaista vuoden aikaa; sadekausi ja ei sadeaika Taitavat itse sanoa, että heillä on talvi, kesä ja sadekausi, en ole aivan varma. Sadekausi alkaa Goalla yleensä joskus kesäkuun alkupuolella ja päättyy loka-marraskuussa. Silloin sataa harva se päivä ja välillä todella paljon, varsinkin heinä- ja elokuussa. Muulloin ei sitten sadakaan, ei kuukausiin yhtään. Talvi, marras-joulu-tammikuu, on suunnilleen niin kuin meillä helteisinä kesäpäivän.

Maaliskuusta lähtien lämpötila alkaa kohoamaan ja lämpö on lähes sietämätöntä touko-kesäkuussa. Auringon puolesta Goalle voi siis huoletta lähteä lomalle joulu-maaliskuussa. Auringon paiste on takuuvarmaa joka päivä. Kyllä tulee täällä pakkasessa 24C ikävä niitä lämpötiloja mutta jospa ensitalvena uudestaan oli niin hyvä mesta.

Olemme lähdössä 2 viikon matkalle Pohjois-Goalle. Hotelli on Paradise Village. Onko kenelläkään kokemuksia tästä hotellista? Tehdäänpäs nyt loppu tästä vaihtelevasta rokotekeskustelusta: Eli onko malariarokote kuinka tärkeä Goassa? Paljon se maksaa ja kuinka kauan ennen matkaa täytyy aloittaa?

Onko muita pakollisia rokotuksia, joita ei "normaaleilla suomalaisilla" olisi jo valmiiksi? No, tehdäänpä loppu tästä malariarokotekeskustelusta. Malariaa vastaan ei ole olemassa rokotetta. Sen sijaan matkustettaessa malaria-alueille syödään malarianestolääkitystä tablettien muodossa ennen, aikana ja jälkeen loman.

Kustannukset riippuvat siitä, mitä estolääkitystä pitää käyttää ja kuinka kauan. Oikeat tiedot rokotuksista ja malarianestolääkityksestä saa Kansanterveyslaitoksen sivuilta.

Sieltä kannattaa käydä lukemassa viimeisimmän opit. Nykyinen yksiselitteinen suositus on, että kaikkialle Intiaan myös Goalle matkustettaessa käytetään malarianestolääkitystä.

Goalla on malariaan, joka vuosi siihen joku kuolee. Tänä vuonna on myös turisteja sairastunut malariaan Goan vierailulla. Malaria on todella vakava tauti, eikä sen kanssa kannata leikkiä. Helmikuussa teimme jo toisen eka kahden viikon reissun pohjois-Goaan.

Parin kilometrin päässä rannalta, mutta kuljetus puolen tunnin välein Bagan rannalle. Parasta oli Maharadjojen yö jossain etelä-Goan rannalla "teltassa". Varustus suihku,vesiklosetti, kunnon sängyt, terassi ja meri n. Makean veden laguuni m: Eikä rannalla yhtään kaupustelijaa kahteen päivään.

Suosittelemme, todella hintansa väärtti, samoin kuin taksimatka itä-Goaan Water Fallseille. Taksit ovat "halpoja" meidän mittapuun mukaan, varsinkin, jos käytät samaa taksia. Ruoka on todella hyvää ja edullista, samoin kuin normaalit juomat olut. Paikalliset ihmiset ovat todella ystävällisiä, ja englannilla pärjää hyvin. Paikallisia lääkäreitä kannattaa käyttää, jos on jotain oireita. On pojilla kunnon tropit, kyllä taudit lähtee, eikä hinnat kirpase.

Jos elinpäiviä riittää, niin ei ollut viimeinen matka Goaan. Olen järkyttynyt pohjois goan jätehuollon puuttumisesta! Me turistithan sitä jätettä tuotamme, paikalliset polttavat kaiken savu, haju!

En ikinä mene enää Goaan ennenkuin siellä toimii jätehuolto! Katsokaa rannalle mennessä pääkadulta vasemalle, kun hiekka loppuu, alkaa valtava kaatopaikka, lehmät ja kaikki muutkin eläimet viettävät siellä päivät, mutta eiväthän ne muovia ja lasia syö ja sitä on paljon. Ja toinen on se pulun paska mitä on kaikkialla esim. Minä näin Goalla ja Intiassa niin paljon kaikkea kaunista ja mielenkiintoista, etten ehtinyt roskia tai pulunpaskoja kyttäämään.

Saahan sen lomansa pilattu helposti, kun alkaa kaikkia vikoja ja puutteita kyttäämään, mutta antoisamman siitä saa nauttimalla paikan hyvistä puolista ja elämästä. Ensi vuonna Goalle taas! Olen ensi kertaa suuntaamassa Goalle ja mietinkin mitä kannattaa shoppailla?

Eikös ole halpa paikka tehdä ostoksia? Minkäs hintaista vaatteiden teettäminen on? Aivan ihana ja mielenkiintoinen paikka.

Uusi matka varattuna v. Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus. Ruokaa on joka makuun, hinnat ovat todella alhaiset. Suosittelen kaikille käyntiä Intiassa.

Intia oli ihana paikka ja sinne voisi mielellään muuttaa. Siellä oli kyllä paljon haavoittuneita eläimiä joita kävi sääliksi. Siellä oli paikka missä hoidettiin eläimiä ja se oli hyvä sillä sinne vietiin loukkaantuneet eläimet. Takuuvarmasti aurinkoa, upeita rantoja, joita ei ole sullottu täyteen turisteja. Halvat taksit, jollainen kannattaakin vuokrata päiväksi ja lähteä kiertämään Goaa. Itse maksoin vuorokaudesta kuskille 10 euroa. Ei siis paha hinta, kun saa tietävän oppaan mukaan.

Aivan uskomattoman hyvää ruokaa ja niin uskomattoman halvalla. Illallinen kolmella ruokalajilla 5 euroa. Ottakaa mukaan tyhmä matkalaukku, sillä täältä irtoavat ihanat tuliaiset edullisesti. Ei kannata odottaa Espanajan kaltaista palvelua. Goassa kaupat ovat enemmänkin tienvarsikojuja. Kävelyteitä ei ole, vaan turistit kulkevat lomakylissä paikallisten mukana tien reunamia. Sähkökatkokset yleisiä, joten ei kannata säikähtää, jos hotellihuone on useita tunteja pimeänä.

Jos haluaa välttyä nyrkin kokoisilta torakoilta, niin kannattaa pitää hotellihuoneen parvekkeen ovi kiinni. Suihkut toimivat yhtä arvaamattomasti kuin sähköt, mutta kaikki tämä on vain eksoottinen lisä Goan matkaan. Hymyilevät ja ystävälliset intialaiset kruunaavat muistot. Ollaan kaks kertaa käyty pohjois-goalla ja tulos: Ekan jälkeen totesin et ikinä enään takaisin mut onneks mieli muuttu. Siel on kyllä ihan pistämätön meininki!

Uteliaalla ja rennolla mielellä saamaan intiasta erilaisia kokemuksia! Joku väitti, ettei Goasta saa mitään tuliaisia, hohhoh! Panjim on minun lempishoppailupaikkani. Ihania Salwar Kameez -asuja, kankaita, koruja, bindejä, leluja, Bollywood -filmejä, Bollywood -musiikkia ja kaikkea, joka liittyy filmitähtiin siellä ja skootteri muunmuassa! Goa on maailman paras paikka! Intia yleensäkin on yksi lempimaistani Suomen lisäksi. Nuoret reissaajat, erityisesti naiset! Olkaa erityisen varovaisia, älkää menkö halpaan!

Liikkeellä huijareita, jotka kysyvät että haluatko ansaita helposti rahaa tms. Nämä huijarit nuoria miehiä, joilla erittäin hyvä verbaalinen ulosanti. Tunnistaa siitä, että kyselevät paljon,esim. Ei heti älyäkkään, että viedään kuus nolla, koska ovat hyvätapaisia, ystävällisiä, hyvin pukeutuneita. Tarjoutuvat kuskiksi, oppaaksi jne. Sama jengi asioi Manilassa. Kaiken maallisen jättämässä tänne, mukaan vain mies ja lapsi, eläimet jääköön odottamaan mahdollista?? Lähtöpäivää ei päätetty, mutta menossa ollaan.

Ekakertalaisena, vinkit ja kaikki kodin hankkimisesta asumiseen, elämiseen ja lapsen hoitoon Olemme lähdossa Pohjois-Goalle tammikuun alussa Mukaan lähtee 4- ja 8- vuotiaat tyttäremme. Kävimme viime talvena Thaimaassa mut se oli ihan virhe. Nyt taas matka mielessä ja kovasti odotetaan jo tammikuuta.

Te jotka olette vasta siellä matkustelleet nyt vinkkejä missä kannattaa käydä? Onko kivoja ruokapaikkoja tiedossa? Eläintarhoja tai jotain nähtävyyksiä joista varsinkin lapset tykkäis? Millaiset ostos mahdollisuudet panjimissa on? Viimeksi emme käyneet panjimissa ei kertakaikkiaan ennätetty ja se harmitti!

Nyt kolme viikoa aikaa joten suuntaamme myös sinne. Siitä saa niin ristiriitaista tietoa.. En haluaisi syöttää lapsille niitä myrkkyjä jouduin itse syömään niitä Afrikassa ollessa ja se oli ihan piinaa, mun pää ei kestänyt niitä..

No kaikki vinkit tervetulleita! Lähdössä helmikuussa Mumbain kautta mahdollisesti Goalle. Meitä on kaksi aikuista ja 5 vuotias poika. Sain jo suosituksen Famafa nimisestä hotellista Arambol beachillä. Voisiko joku suositella jotain rauhallisessa ympäristössä olevaa majoitusta, mieluiten oma talo tai bungalow. Tosin mikä tahansa suht siisti esim, questhouse tyyppinen majoitus kelpaa. Saa olla paljon halvempikin. Onko tietoa tai jopa kokemusta paikallisista sukellusoperaattoreista?

Joku tuossa kyselikin jo Palmarinhasta, mutta kukaan ei ole vastannut. Itsekin olen lähdössä Goalle kyseiseen hotelliin viikon kuluttua ja olisi kiva tietää onko se ihan ok. Olemme lähdössä mieheni kanssa Goalle maaliskuun alussa Finnmatkojen pakettimatkalla. Hotellina on Sun Kissed, onko kenelläkään kokemuksia tuosta hotellista?

Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä holtellista. Hyviä ruokapaikkoja hotellin lähellä? Kertokaa kaikkea mahdollista tietoa candolimista. Nyt kun Finnair alkoi lentää Mumbaihin 5 kerta viikossa, Goaan meno on tosi halpaa. Mumbaista on hyvät yhteydet Goaan. Useampi lentoyhtiö lentää sinne kertaa päivässä. Lentoaika on alle tunnin. Majoitusmahdollisuuksia on pilvin pimein. Olimme vaimoni kanssa marraskuussa lähes 5 viikkoa etelä-Goassa ja lentomatkat edestakaisin sekä majoitus maksoivat yhteensä €.

Ja tämä on totta. Kaikki varaukset tein netin kautta. Käytimme Mumbaista Goaan Kingfisher yhtiötä jolla on hyvä nettisivu. Lähdimme toisen suomalaisen perheen kanssa tälle kuusi tuntia kestävälle retkelle ja heti alussa ilmeni ongelmia: Lisäksi hinnat olivat paljon enemmän kuin mitä esitteessä luvattiin.

Udeltuani syytä tähän, järjestäjä sanoi, että itse kalastusvarusteet ovat huippuluokkaa ja ne on tilattu Ranskasta asti. No, lähdimme reissuun ja retken todellinen luonne selvisi pian: Kalastuskaan ei mennyt ihan nappiin: Venäläiset saivat vavat johtuen siitä, että maksoivat huimasti enemmän kuin me koko reissusta. Eli älkää uskoko edes luotettavaan matkanjärjestäjään. Tämä "Jack´s cruises" mainostaa itseään Dona Sylvia hotellin sisällä. Jouduin tyttöystäväni painostamana lähtemään goalle itse olisin halunnut thaimaaseen,sain semmoisen vatsapöpön ystäväni kanssa joka ei meinannut loppua millään 3 viikkoa tiputuksessa sairaalassa.

Palasimme mieheni kanssa Pohjois-Goalta viikko sitten. Reissu oli muuten oikein onnistunut, paitsi Finnmatkojen hotelli oli todella surkea ja oppaiden palvelu ala-arvoista. Olimme varanneet matkan hyvissä ajan ja maksoimme siitä täyden hinnan, joten pettymys oli aikamoinen.

Vaikka teimme reklamaation oppaille heti paikanpäällä, niin vastuuta he eivät ottaneet esitevirheistä. Kannattaa siis suhtautua varauksella Finnmatkojen hotellien esitekuvauksiin!

Olimme sen verran pettyneitä heidän toimintaansa, että emme aio enää käyttää tuon firman palveluja. Muutamia vastauksia edellä esitettyihin kysymyksiin eli malarialääkettä kannattaa syödä.

Oppaatkin kuulemma syövät sitä ja hyttysten määrä lisääntyy koko ajan monsuunikautta kohti mentäessä. Me soimme Malaronea melko kallis , mutta mitään sivuoireita ei tullut kummallekaan. Iltaisin kannattaa pukeutua pitkiin vaaleisinn vaatteisiin ja laittaa iholle vielä paikallista hyväntuoksuista hyttysmyrkkyä, jota löytyy marketeista.

Makuuhuoneen pistorasiaan kannattaa laittaa myös hyttyskarkoitin, joita saa myös marketeista. Joku kyseli myös Panjimin ostosmahdollisuuksista ja ne ovat melko hyvät. Hintataso on edullinen, mikäli jaksaa kunnolla tinkiä. Lisäksi sieltä löytyy merkkivaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat. Ostoksien tekoon suosittelen kuitenkin Mapusan paikallismarkkinoita, joissa on mukava tunnelma ja halvat hinnat.

Goa oli mielenkiintoinen kohde, mutta Goa-fania minusta ei silti saa Antoisia reissuja kuitenkin kaikille! Me olimme tammikuussa Etelä-Goalla finnmatkojen kautta ja täytyy sanoa , että hotellimme Dona Sylvia oli aivan upea!

Mutta finnmatkojen opaspalvelut kaikkea muuta! Meillä meinasi mennä euron reissu sivu suun heidän kämmäilyjensä vuoksi olimme jo matkan maksaneet ja kun ajoimme vakavan kolarin yhdellä reissulla finnmatkat ei järjestänyt minkäänlaista keskustelutilaisuutta tapahtuneesta vaan sanoi, että ammattiapua on sitten mahdollisuus saada Suomesta eli 1,5 viikon kuluttua!

Lisäksi finnmatkojen uusin opas ei suostunut neuvomaan meitä ollenkaan vaan keskittyi saksalaisturistien neuvomiseen, vaikka hänen piti olla vain meidän suomalaisturistien apuna.

Kateellisena katsoin britannian "finnmatkojen" opasta, joka vietti aina melkein koko päivän vain omia matkailijoitaan neuvoen hurjan ison esite- ja karttapinon kanssa. Mekään emme lähde enää finnmatkojen matkalle. Itselläni ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa Finnmatkoista matkanjärjestäjänä - ainakin talvella Hyvin osasivat asiansa ja olivat aina tavoitettavissa. Harmillista, jos palveluasenne on huonontunut aikaisemmasta.

Itse Goasta sen verran vielä, että olimme siellä nyt talvella neljä viikkoa reppureissulla. Vuotta aikaisemmin majotuimme Calanguten rannalle ja nyt ei ollut mitään hinkua sinne.

Sen sijaan olimme esimerkiksi Colvalla ja Palolemissa. Palolemilla on paljon rantamajoja ja ihmisiä, mutta meno siellä on jotenkin paljon rauhallisempaa kuin esim. Colvalla ei juuri suomalaisia näkynyt, mutta Benaulimin puolella heitä oli jonkin verran. Colva oli myöskin huomattavasti rauhallisempi kuin Calangute ja siellä oli enimmäkseen intialaisia turisteja. Colvalla toimivasta matkatoimistosta ei ole myöskään muuta kuin hyvää sanottavaa.

Vaihtoivat rahaa hyvällä kurssilla ja varasivat lentoja ammattimaisesti. Tänä vuonna meillä oli käytössä Lariam-malarialääke eikä siitä tullut mitään sivuvaikutuksia. Vaikka pyörimmekin monissa eri paikoissa, niin hyttyset olivat suht harvinainen näky tammi-helmikuussa. Odomos on tosiaan paikallinen hyvä hyttysvoide, joka auttaa pitämään hyttyset loitolla. Onko kellään kokemusta goasta kesä-heinäkuussa? Antakaa hyviä vinkkejä ensikertalaiselle Intiaan matkaajalle!

Käykö maksuvälineenä Goassa MasterCard? Mitä Aurinkomatkojen hotellia suosittelette? Kaupat ovat sen sorttisia, että harvasta löytyy laitteet minkään luottokortin käyttöön.

Parasta on viedä käteistä rahaa euroina ja tallettaa ne hotellin turvasäilöön. Ja siitä vaihtaa tarpeen mukaan rupioiksi. Meidän kolmehenkinen perhe otti kahden viikon matkalle mukaan euroa ja toi osan takaisin.

Eläminen siellä on halpaa ja toissalta tuliaisiakaan emme juuri ostaneet - ei ollut mitään kotiin haluttavaa. Ostimme paikalliset käyttövaatteet sieltä ja jätimme ne lähtiessä hotellihuoneeseen.

Isoille ihmisille vaikeuksia vaatteiden löytämisessä. Ravintoloissa ruoka ja paikallinen hyvä olut halpaa ja kaikenlaista tarjontaa saatavana: Asuimme Calangutessa, jota haukutaan massaturismipaikaksi. Ei haitannut yhtään, massa ei näkynyt. Calanguten ranta on kansoitettu paikallisilla, joten sikahalvoilla takseilla ajelimme etelään ja pohjoiseen muille rannoilla. Taksi odotti koko päivän ja hupi maksoi n. Tosin Palolem´in paratiisiranta on noin 95 km päässä ja sinne taksi koko päiväksi maksoi 35 eur.

Esimerkiksi Mandrem-ranta on tosi upea paikka, suihkut ja länsimaiset wessat, ravintolat, rantatuolit Älä vuokraa autoa tai mopoa, jos henkesi on sinulle kallis! Etelä-Goa on "kuollut paikka", ei muuta kuin hotelleja. Pohjois-Goassa ollaan ihmisten keskellä ja se on mukavaa. Paras tapa estää mahatautia on käsihuuhteen kokoaikainen käyttäminen.

Ensimmäinen pullo mukaan Suomesta ja jatkot paikallisesta pharmaciasta. Tulipa sitten mikä tahansa sairaus, kannattaa tilata paikallinen lääkäri hotelliin. Tulee nopeasti lääkkeidensä kanssa, tuntee alueensa taudit ja niihin oikeat hoidot. Maksaa alle 50 eur ja matkavakuutus maksaa viimeistään kotimaassa takaisin.

Hotelleissa on ihmeen kovat patjat. Mutta kyllä niihin tottui nopeasti. Huoneet kolkkoja, mutta ei niissä jouda yön lisäksi muuta aikaa vietäämään.

Kummallinen haju huoneissa johtuu niistä "koi-tableteista" joita löytyy laatikoista, sängyn alta, kylpyhuoneesta Niillä karkoitetaan kaikki ne hyönteiset, joihin muuten joutuisit tutustumaan.

Englannin kielellä pärjäsi tosi hyvin. Jopa riksakuskit puhuivat englantia, tai ainakin ymmärsivät perusasiat. Tulinko kahdeksi viikoksi lomalle kaatopaikalle? Voi hyvä tavaton sitä sotkua. Kaikki heitetään ulos kadulle. Miljardeja muovipusseja, pulloja, muuta roskaa Ja vielä päälle painoi pitkän lentomatkan rasitus. Mutta lyhyt lepo ennen paikkoihin tutustumista auttoi pahimman yli ja nopeasti kaikkeen tottui.

Rannat olivat silti erittäin siistejä ja viihtyisiä. Olimme viiden kerran Intiassa pohjois-goassa. Matka oli jälleen kerran ihana. Lämmintä riitti joka päivälle. Ruoka oli hyvä ja edullista. Ihmiset hyväntuulisia vaikka ovatkin köyhiä. Asuimme Sea breeze Beach Tjäreborg hotellissa pienen matkan päässä rannasta. Hotelli oli rauhallisella paikalla mutta kaikki oli kuitenkin ähekkä.

Henkilökunta ja oppaat aivan ihania. Hotelin vieressö oli kioski ja räätäli. Kokeilimme kolmea räätäliä ja lähin oli paras siis hotellin vieressä. Teetin hänellä pitkän silkkisen juhlapuvun vuorinen ja siitä tuli todella kaunis. Suosittelen Intiaa kaikille joilla ei ole pikkurillitautia ts.

Helmikuussa olin kaksi viikkoa Goassa ja ainakin osa sydämestäni jäi sinne. Ruoka ei ollut niin herkullista kuin odotin. Kun tuoreen korianterin jätti pois, sitä kuitenkin söi Sain sieltä ennemmän mielenrauhaa, kun vuosien terapiasta. Ihmiset ovat onnellisia ja ystävällisiä köyhyydestä huolimatta. Luonto jopa kauniimpi, kuin Suomessa. Nähtävää ja koettavaa riittää. Halpa hintataso saa tuntemaan rapparinkin itsensä rikkaaksi.

Viikko sitten tultiin ja uusi matka lasten kanssa jo maksettu.. Tuolla jossain vuoden kommentissa moitittiin Alor-hotellin räätälin nahkatuotetta.

C näytä , D näytä , M näytä Jännite: Suurimmalla osalla ravintoloista tippi sisältyy laskuun. Autoeurope Lennot Helsinki - Goa: Goan sääennuste ja säätila kuukausittain. Goa on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa halpa kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Goan yleinen hintataso on Päiväbudjettiarvio halvalla matkustaessa on päivässä Päiväbudjettiarvio keskitasoisesti matkustaessa on päivässä Ulkoministeriön matkustustiedote - Intia. Auton voi vuokrata esim.

Lue lisää sivulta Autonvuokraus Aasiassa. Joku yö saattaapi discon-jytke kuulua aamuyöhön asti. Vessapaperia tarvitsee joka paikkaan mukaan, mutta ei sitä Suomesta tarvitse raahata. Käy ostamassa paikallisesta "supermarketista". Ei kyllä mikään super Suomen mitoilla mitattuna, mutta sieltä löytyy kuitenkin vaikka mitä. Hyvät kengät tarvitset täältä mukaan. Kevyitä vaatteita myös tarvitset ja aurinkovoiteita, tosin niitäkin löytyy halvemmalla Goalta.

Myös Malarialääkitys on tarpeen. Ja poliot, jäykkäkouristukset, kurkkumädät ajan tasalla. Japanin aivotulehdusrokotuskin voi olla hyvä, jos käyt jossain riisipelloilla tai viidakossa päin. Muista juoda aina pullovettä. Sitä saa joka paikasta. Ja osta käsien desinfioimisainetta ja hiero sillä kätesi aina ennen syöntiä. Kaikkia kuumennettuja ruokia voi syödä huoletta. Ja jos ripuli iskee, kävele paikalliseen apteekkiin. Saat parilla eurolla sellaiset rohdot, että taudit lähtee.

Goalla ei ole mitään pelättävää. Enemmän Suomessa pelottaa kuin siellä. Kyllä Bomfimissä pärjää, kun ei odota sen olevan luxus-hotelli. Ainoa asia, missä siellä voit töpeksiä, on että maksat ostoksistasi tolkuttomasti liikaa. Jos myyjä huomaa, että olet "aloittelija", niin hänen hintaehdotuksensa voi olla jopa kymmenkertainen "oikeaan", kohtuulliseen hintaan verrattuna. Siis tingi aina, paitsi niissä kaupoissa, joissa on hintalaput.

Sovi hinta lähtiessä, heillä on yleensä listahinnat useimpiin paikkoihin. Taksikuskit ovat myös hyvä apu retkiä suunnitellessa ja toteuttaessa. Heidän avullaan pääset retkille edullisimmin. Hyvän taksikuskin kun löydät, niin hän opastaakin sinua retkillä. Tulimme sieltä juuri kahden viikon reisssulta. Hotelli vaatimaton, mutta erittäin hyvällä paikalla.

Patja ja tyyny kovat. Aamupala vaatimaton ja aina sama. Ihana rehevä puutarha ympäröi paikan. Ihan siisti paikka, vessapaperia on kyllä hotellissa. Mukavat taksipojat tarjoo koko ajan kyytiä. Lähden ensi kuussa Goalle ja haluaisin hieman vinkkejä matkavaluutan vaihtoon. Kannattaako ottaa suomesta jo mukaan rupioita vai vaihtaa vasta kohteessa? Ei Goalle tarvitse ottaa mitään muuta kuin euroja ja Visa-kortti mukaan. Ei tarvitse edes vaihtaa rupioita etukäteen, etkä tarvitse dollareita tai matkasekkejä.

Rahaa voit vaihtaa heti hotellissa. Tosin kadunvarsien vaihtopaikoissa on vähän edullisempi kurssi. Eurolla on käsittääkseni jopa parempi kurssi kuin dollarilla. Tippiä voi joutua antamaan jo ennen hotellia esim. Älä muuten anna lentokentällä yli-innokkaiden avuntarjoajien kuljettaa matkalaukkujasi metriäkään.

He ovat vain rahaa vailla - ja heitä on monta. Voit aivan hyvin kuljettaa matkatavarasi itse. Hotellissa sen sijaan pojat kantaa laukkusi ja heille annat sitten tippiä sopivassa välissä - ei välttämättä heti tullessa. Visalla voi monessa paikassa maksaa ostoksia ja automaattejakin löytyy. Riippuu tietysti vähän minnepäin Goaa menet. Rupioita ei muuten saa tuoda pois maasta. Kannattaa huomioida loman lopussa. Tosin jos sinulla on rahanvaihtotosite voit vaihtaa rupioita takaisin euroiksi muistaakseni vielä lentokentällä.

Olemme lähdössä Goalle vajaan kuukauden päästä ja ajattelin kysäistä osaisiko joku antaa vinkkiä hyvästä ja luotettavasta paikasta, jossa voisi teettää pukuja ym.? Olemme lähdössä etelä-Goaan maalis-huhtikuussa kahdeksi viikoksi.

Saamamme informaatio hyvin ristiriitaista. Hotellimme on Majorda Beach Resort, onko kellään kokemuksia? Enpä osaa nimiä kertoa, mutta sen olen kuullut, että Mapusan torilla kankaiden myyjät osaavat neuvoa hyvien räätäleiden luo. Mapusassa on silkkikauppakin ja siellä varmaan tietävät. Matkaoppaat myös tietävät luotettavia räätäleitä. Etelä-Intiaan suositellaan malarialääkitystä touko-joulukuussa sinne matkustaville, Pohjois-Intiaan sadekaudeksi. Heliopari on sopiva malarialääke Intiaan.

Kyllä minä vain ottaisin lääkkeen ja olen ottanutkin. Kaikenlaisilla sivuoireilla pelotellaan, muttei minulla ainakaan ole ollut mitään oireita. Kerran viikossa kaksi tablettia kaksi viikko ennen matkaa, matkan ajan ja kaksi viikkoa jälkeen päin ja tosiaan vain kerran viikossa lääkepäivä.

Ennemmin otan lääkkeen kuin sairastun. Kyllä siellä nimittäin on sairastuttukin ja sehän ei ole kivaa. Olen lähdössä, uskokaa tai älkää, alle 2 vuotiaan kanssa Intiaan. Menemme reittilennolla Amsterdamin kautta Mumbaihin ja sieltä Goaan ilmeisesti junalla. Minulla ei ole mitään epäilyksiä etteikö matkustaminen pienen lapsen kanssa siinä "kaoottisessa" maassa onnistuisi oikein hyvin.

Hän on jo näyttänyt aikaisemmin muutaman kerran olevansa sujut matkustamisen kanssa. Tosin ei näin pitkää matkaa, sen takia onkin varauduttava kaikenlaiseen puuhasteluun lentokoneessa. Matkarattaiksi kelpuutan vain sateenvarjorattaat mitkä taittuvat tosi pieneen tilaan tosi kätevästi, ja eivät paina paljoa. Matkatavaroita sen verran että pärjää alkuunsa, lisäksi lapselle ruokaa matkojen ajaksi matkavedenkeitin, puurojauhetta näkkäriä Perillä voi sitten ostaa kaiken mitä tarvitsee.

Ollaan lähdössä Goaan joulukuussa Osaisko joku kertoa, että millanen hotella Sea Breeze Candolim on??? Ja muutenki kertoo jotain kyseisestä paikasta?

Ja antaa vinkkejä missä kantsis käydä jne Goalainen nainen kuollut malariaan Sinna Suomen rokotussuositus on, että malarianestolääkitystä käytetään. Goakin kuuluu Intiassa alueisiin, joilla esiintyy malariaa.

Malaria on jopa lisääntymässä. Tuossa vielä tietoa Kansanterveyslaitoksen sivuilta http: Tai tuolta vaikka kartta, josta näkyy maailman malaria-alueet: Moi, Olen asunut useita talvia goassa, ensimmäiset reilusti yli kymmenen vuotta sitten ja en ole malarialääkkeitä käyttänyt ollenkaan. Hyvää tuuria tietysti voi syyttää, mutta talvisaikaan malariaa esiintyy erittäin harvoin goassa, eri asia on jos alueelle matkustaa juuri ennen sadekauden alkua tai sen aikana jolloin vettä ja kosteutta on enemmän ja hyttysetkin lisääntyvät.

Paikalliset sairastavat malariaa useinkin, tunnen monia jotka ovat taudin sairastaneet sekä siitä selvinneet, aina ei malariakaan ole kuolemaksi, vaikkakin on sellaistakin taudin haaraa joka harvemmin säästää uhrejaan.

Tavallisesti goaan matkaavan ei siis tarvitse hysteriaa lietsoa malarian takia, kaikkein tärkein neuvo on suojata itsensä pitkillä vaaleilla vaatteilla ja hyttysmyrkyllä hämärän tullessa ja iltaisin, eikä tietysti estolääkityskään pahitteeksi ole.

Ainoa vaan että suomessa myytävä Heliopar alkaa olla jo menneen talven lumia, suurin osa malariahyttysistä alkaa olla resistantteja tälle lääkkeelle. Siinähän noita sivuoireita ei juurikaan esiinny, muut lääkkeet ovat niitä joista voi saada vakaviakin sivuoireita kuten Lariam, joka pahimmillaan saattaa johtaa psykoosiin. Sitä ei kuitenkaan intiaan matkaaville yleensä määrätä. Mutta tervetuloa kaikki vain intiaan, ilman turhia pelkoja mutta terve maalaisjärki mukana, sillä selviää.

Afrikka on huomattavasti suurempi riski malarian suhteen, aika huono tuuri saa olla jos intiassa tavallisesti talven aikana lomaillessa malarian saa!

Suunnitelmissani olisi lähteä heinäkuussa Goalle. Miten on silloin ilmojen laita, onko monsuunien aikaa vai voiko keskittyä rantaelämään? Heinä- ja elokuu on Goalla pahinta monsuuniaikaa.

Rantaelämästä ja uimisesta on turha haaveillakaan. Meressä uiminen on jopa vaarallista. Voihan siellä olla mielenkiintoistakin, erilaista ainakin. Ei siellä koko ajan sada, eikä ole paljon turisteja. Märkää ja kuraista aina välillä. Olen suunnitellut lähteväni ensi joulun aikoihin Goaan ja mietin, että minkä hintaisia ovat esimerkiksi kankaat, onko halvinta tinkiä markkinoilla? Millaisia ovat olleet retket joita matkatoimistot järjestävät, vieraillaanko mm. Jos on niin millaiset vaatteita olisi järkevin lahjoittaa!

Kiitoksia jo valmiiksi vihjeistä! Riippuu vähän millaisia kankaita olet vailla. Markkonoilla on sarikankaita, sängynpeittoja yms. Voihan niitä käyttää mihin sitten itse haluaa. Tinkiä pitää - ja paljon. Ainakin puolet pois lähtöhinnasta - todennäköisesti enemmänkin.

Jos silkkiä tai vastaavaa haluat ostaa niin sitten kauppaan. Mapusassa on hyvä silkkikauppa. Mapusan torilla on muuten kaikki yleensä halvempaa kuin muilla, esim. Panajissakin kannattaa käydä kaupoissa. Me tehtiin kaikki retket hotellin taksikuskin avustuksella.

Kolme henkeä pääsi sillä hintaa millä matkatoimiston retkille pääsee yksi. Ja taksilla pääsee minne haluaa. Ne kyllä tietää kaikki turistikohteet ja järjestää venekyytejä yms. Toki matkatoimistojen reissuilla saa opastusta suomenkielellä.

Muista antaa tippejä taksikuskille. Ollaan lähössä joulun jälkeen Goalle niin semmosta että onko siellä olemassa semmosia Guest Houseja niinku esim. Vai vaan "hienompia" hotelleja? Goalla on enimmäkseen kaikkea muuta kuin niitä hienoja hotelleja! Etelä-Goalta löytyy isoja luxus-hotelleja, mutta muualla niitä ei juuri ole.

Halpoja hotelleja ja Guest Houseja löytyy varmaan tuhanseja. Yksityikodeistakin löytyy huoneita vuokrattavaksi. Jos ei sitä luxusta hae, niin asua voi erittäin edullisesti.

Casa de Goa hotellissa kuukausi sitten asuneena voin suositella. Siisti pieni hotelli, joka on kahdessa osassa tie välissä. Pieni allasalue ja aamiaishuone. Oltiin vaimon kanssa Goalla kaksi viikkoa joulun ja uuden vuoden aikaan, todella upea paikka, ihmiset iloisia, sää mitä parhain ja ruoka erinomaista, suosittelen. Joku kyseli Villa Bomfimista. Oli oikein hyvä hotelli, majotuin siellä helmikuussa Tyynyt ovat kovat ja vessapaperia kuluu enemmän kun sitä annetaan,toki sitä saa lisää kun pyytää: Kannattaa ottaa mukaan toosi iso paketti vaikka taskunenäliinoja.

Vessapaperi on usein loppu myös monissa ravintoloissa ja rantojen wc tiloissa. Kävin Goassa myös marraskuussa ja hotellin ulkomuoto oli hieman parantunut en asunut siellä tälläkertaa mutta eiköhän siellä systeemit toimi ihan niin kuin ennenkin.

Hotelli on läehellä parhaimpia biletyspaikkoja jos tykkää iltaelämästä ja melkein kaikki ruokaravintolat löytyy samalta kadulta ja kojuja riittää ostostenkin tekoon. Pelko lähteä on ihan ymmärrettävä. Itseänikin hirvitti ja todellisuus aluksi olikin aika järkyttävä,mutta siihenkin tottui.

Avoimin mielin kuitenkin kannatta lähteä, ja ottaa maa vastaan sellaisena kuin se on ilman ennakkoluuloja. Tulet rakastamaan Goaa ja haluat sinne vielä monesti uudestaan. Itselleni ainakin kävi niin: A-hepatiitti rokotus on hyvä olla, samoin tietty polio ja jäykkäkouristus. Malaria lääkitys tällä hetkellä ehdoton! Alueelta löydetty syksyn aikana useita malariaan sairastumistapauksia, on ollut ihan uutisissakin.

Intiasta löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä sekä paljon enemmän: Muutamia kysymyksiä olisi kyseisestä hotellista. Villa Bomfimista kävelyetäisyydellä on kuppiloita, mutta älä odota niiden olevan hienoja. On kulmakuppilaa, ravintolaa ja tanssipaikkaa. Meillä oli huoneessa tuuletin ja luulen, että ilmastointi olisikin ollut liikaa. Tuulettimen kanssa sopeutui helpommin siihen ihanaan kosteaan kuumuuteen.

Huonoa Bomfimissa oli mielestäni aamiainen, ei oikeesti enää muutaman aamun jälkeen mennyt alas se paahtoleipä ja hedelmälautanen. Bomfimissa hyviä puolia oli uima-allas, kiva pulahtaa rannalta tullessa ja monesti alkuillasta oli trubaduuri tms. Pojat kolkuttivat eräänä aamuna huoneen oveen ja toivat ison nipun banaaneja sanomalehteen käärittynä!

Me sairastimme molemmat loman aikana useamman päivän, mutta kannattaa kutsua lääkäri, niin seuraavana päivänä ei tunnu enää missään. Ainakin aurinkomatkoilla oli ekana iltana esittely rannalla olevassa ravintolassa ja siellä tarjottiin tosi hyvää ruokaa!

Mausteiden ystävät varmasti pitävät paikallista ruokatarjontaa hyvänä, mutta jos valkosipuli tai tulinen ruoka ei maistu, niin siinä sitä ollaan.. Kuningaskala oli mielestäni mautonta. Mutta tippuipa neljä kiloa kahden viikon matkalla. Säästä matkalaukun tilaa ja jätä pitkähihaiset kotiin! Ei ole niin kylmä yölläkään. Yhtenä iltana tuli pikku vilu kun väsytti ja rannalla tuuli. Ötököitä vastaan kannattaa käyttää paikallisia myrkkyjä.

Itse ostin paikallisesta "marketista" suojan, ei tuoksunut millekään ja pystyin olemaan hame päällä. Varsinkin näin pistoille allergisena tuo suoja oli pelastus. Mapusan markkinoista en tykännyt, hajut ja ötökät hedelmissä olivat liikaa. Hippi- ja iltamarkkinoille taas kannattaa mennä, mutta kannattaa ehkä varoa..

Katsomassani puunaamiossa oli matkakaverin mukaan elävä skorpioni takana, onneksi en itse sitä huomannut tai olis naamio saanut siivet hirveen metelin kera.. Silkkiset tuliaistyynyliinat repesivät heti.

Itse toin naamioiden lisäksi Garnierin kasvovoiteita, hopeaa, tiikeribalsamia. Palattuani Goasta ajattelin, että ehkä kymmenen vuoden päästä toisen kerran, mutta nyt on jo ihan hillitön kuume takas sinne!

Kulttuurishokki oli kyllä aikamoinen, ehkä kesti näin kauan toipua: Olemme lähdössä Goaan ensi talvena ja matkan varaaminen alkaisi olla kohta käsillä. Voisitteko kertoa meille vinkkejä, mille ajankohdalle matka kannattaisi varata, jos haluaa takuuvarman helteen ja auringon pilvettömältä taivaalta joka päiväksi?

Mikä on siis aurinkoisin ja parhain aika rantalomaan? Olemme käsittäneet, että tammikuusta eteenpäin ilmat ovat yleensä helteiset, mutta tarkempi ajankohta ei olisi pahitteeksi. Matkan pituudeksi olemme ajatelleet 2 vkoa Onko kukaan ollut Finnmatkojen Etelä-Goan kahden viikon reissulla?

Kertokaahan kokemuksia kuinka kaikki sujui. Me ollaan varattu ensi tammikuuksi kahden viikon matka. Hotelli on Dona Sylvia, onko kellään kokemusta kyseisestä hotellista? Goalla kuten muuallakin Intiassa on kaksi hyvin erilaista vuoden aikaa; sadekausi ja ei sadeaika Taitavat itse sanoa, että heillä on talvi, kesä ja sadekausi, en ole aivan varma.

Sadekausi alkaa Goalla yleensä joskus kesäkuun alkupuolella ja päättyy loka-marraskuussa. Silloin sataa harva se päivä ja välillä todella paljon, varsinkin heinä- ja elokuussa.

Muulloin ei sitten sadakaan, ei kuukausiin yhtään. Talvi, marras-joulu-tammikuu, on suunnilleen niin kuin meillä helteisinä kesäpäivän. Maaliskuusta lähtien lämpötila alkaa kohoamaan ja lämpö on lähes sietämätöntä touko-kesäkuussa. Auringon puolesta Goalle voi siis huoletta lähteä lomalle joulu-maaliskuussa. Auringon paiste on takuuvarmaa joka päivä. Kyllä tulee täällä pakkasessa 24C ikävä niitä lämpötiloja mutta jospa ensitalvena uudestaan oli niin hyvä mesta.

Olemme lähdössä 2 viikon matkalle Pohjois-Goalle. Hotelli on Paradise Village. Onko kenelläkään kokemuksia tästä hotellista? Tehdäänpäs nyt loppu tästä vaihtelevasta rokotekeskustelusta: Eli onko malariarokote kuinka tärkeä Goassa?

Paljon se maksaa ja kuinka kauan ennen matkaa täytyy aloittaa? Onko muita pakollisia rokotuksia, joita ei "normaaleilla suomalaisilla" olisi jo valmiiksi? No, tehdäänpä loppu tästä malariarokotekeskustelusta. Malariaa vastaan ei ole olemassa rokotetta. Sen sijaan matkustettaessa malaria-alueille syödään malarianestolääkitystä tablettien muodossa ennen, aikana ja jälkeen loman. Kustannukset riippuvat siitä, mitä estolääkitystä pitää käyttää ja kuinka kauan.

Oikeat tiedot rokotuksista ja malarianestolääkityksestä saa Kansanterveyslaitoksen sivuilta. Sieltä kannattaa käydä lukemassa viimeisimmän opit. Nykyinen yksiselitteinen suositus on, että kaikkialle Intiaan myös Goalle matkustettaessa käytetään malarianestolääkitystä.

Goalla on malariaan, joka vuosi siihen joku kuolee. Tänä vuonna on myös turisteja sairastunut malariaan Goan vierailulla. Malaria on todella vakava tauti, eikä sen kanssa kannata leikkiä. Helmikuussa teimme jo toisen eka kahden viikon reissun pohjois-Goaan. Parin kilometrin päässä rannalta, mutta kuljetus puolen tunnin välein Bagan rannalle. Parasta oli Maharadjojen yö jossain etelä-Goan rannalla "teltassa". Varustus suihku,vesiklosetti, kunnon sängyt, terassi ja meri n.

Makean veden laguuni m: Eikä rannalla yhtään kaupustelijaa kahteen päivään. Suosittelemme, todella hintansa väärtti, samoin kuin taksimatka itä-Goaan Water Fallseille. Taksit ovat "halpoja" meidän mittapuun mukaan, varsinkin, jos käytät samaa taksia.

Ruoka on todella hyvää ja edullista, samoin kuin normaalit juomat olut. Paikalliset ihmiset ovat todella ystävällisiä, ja englannilla pärjää hyvin. Paikallisia lääkäreitä kannattaa käyttää, jos on jotain oireita. On pojilla kunnon tropit, kyllä taudit lähtee, eikä hinnat kirpase. Jos elinpäiviä riittää, niin ei ollut viimeinen matka Goaan. Olen järkyttynyt pohjois goan jätehuollon puuttumisesta! Me turistithan sitä jätettä tuotamme, paikalliset polttavat kaiken savu, haju!

En ikinä mene enää Goaan ennenkuin siellä toimii jätehuolto! Katsokaa rannalle mennessä pääkadulta vasemalle, kun hiekka loppuu, alkaa valtava kaatopaikka, lehmät ja kaikki muutkin eläimet viettävät siellä päivät, mutta eiväthän ne muovia ja lasia syö ja sitä on paljon.

Ja toinen on se pulun paska mitä on kaikkialla esim. Minä näin Goalla ja Intiassa niin paljon kaikkea kaunista ja mielenkiintoista, etten ehtinyt roskia tai pulunpaskoja kyttäämään. Saahan sen lomansa pilattu helposti, kun alkaa kaikkia vikoja ja puutteita kyttäämään, mutta antoisamman siitä saa nauttimalla paikan hyvistä puolista ja elämästä.

Ensi vuonna Goalle taas! Olen ensi kertaa suuntaamassa Goalle ja mietinkin mitä kannattaa shoppailla? Eikös ole halpa paikka tehdä ostoksia? Minkäs hintaista vaatteiden teettäminen on? Aivan ihana ja mielenkiintoinen paikka. Uusi matka varattuna v.

Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus. Ruokaa on joka makuun, hinnat ovat todella alhaiset. Suosittelen kaikille käyntiä Intiassa. Intia oli ihana paikka ja sinne voisi mielellään muuttaa. Siellä oli kyllä paljon haavoittuneita eläimiä joita kävi sääliksi. Siellä oli paikka missä hoidettiin eläimiä ja se oli hyvä sillä sinne vietiin loukkaantuneet eläimet. Takuuvarmasti aurinkoa, upeita rantoja, joita ei ole sullottu täyteen turisteja.

Halvat taksit, jollainen kannattaakin vuokrata päiväksi ja lähteä kiertämään Goaa. Itse maksoin vuorokaudesta kuskille 10 euroa. Ei siis paha hinta, kun saa tietävän oppaan mukaan. Aivan uskomattoman hyvää ruokaa ja niin uskomattoman halvalla. Illallinen kolmella ruokalajilla 5 euroa. Ottakaa mukaan tyhmä matkalaukku, sillä täältä irtoavat ihanat tuliaiset edullisesti.

Ei kannata odottaa Espanajan kaltaista palvelua. Goassa kaupat ovat enemmänkin tienvarsikojuja. Kävelyteitä ei ole, vaan turistit kulkevat lomakylissä paikallisten mukana tien reunamia. Sähkökatkokset yleisiä, joten ei kannata säikähtää, jos hotellihuone on useita tunteja pimeänä.

Jos haluaa välttyä nyrkin kokoisilta torakoilta, niin kannattaa pitää hotellihuoneen parvekkeen ovi kiinni.

Suihkut toimivat yhtä arvaamattomasti kuin sähköt, mutta kaikki tämä on vain eksoottinen lisä Goan matkaan. Hymyilevät ja ystävälliset intialaiset kruunaavat muistot. Ollaan kaks kertaa käyty pohjois-goalla ja tulos: Ekan jälkeen totesin et ikinä enään takaisin mut onneks mieli muuttu.

Siel on kyllä ihan pistämätön meininki! Uteliaalla ja rennolla mielellä saamaan intiasta erilaisia kokemuksia! Joku väitti, ettei Goasta saa mitään tuliaisia, hohhoh! Panjim on minun lempishoppailupaikkani. Ihania Salwar Kameez -asuja, kankaita, koruja, bindejä, leluja, Bollywood -filmejä, Bollywood -musiikkia ja kaikkea, joka liittyy filmitähtiin siellä ja skootteri muunmuassa!

Goa on maailman paras paikka! Intia yleensäkin on yksi lempimaistani Suomen lisäksi. Nuoret reissaajat, erityisesti naiset! Olkaa erityisen varovaisia, älkää menkö halpaan! Liikkeellä huijareita, jotka kysyvät että haluatko ansaita helposti rahaa tms. Nämä huijarit nuoria miehiä, joilla erittäin hyvä verbaalinen ulosanti.

Tunnistaa siitä, että kyselevät paljon,esim. Ei heti älyäkkään, että viedään kuus nolla, koska ovat hyvätapaisia, ystävällisiä, hyvin pukeutuneita. Tarjoutuvat kuskiksi, oppaaksi jne.

Sama jengi asioi Manilassa. Kaiken maallisen jättämässä tänne, mukaan vain mies ja lapsi, eläimet jääköön odottamaan mahdollista?? Lähtöpäivää ei päätetty, mutta menossa ollaan. Ekakertalaisena, vinkit ja kaikki kodin hankkimisesta asumiseen, elämiseen ja lapsen hoitoon Olemme lähdossa Pohjois-Goalle tammikuun alussa Mukaan lähtee 4- ja 8- vuotiaat tyttäremme. Kävimme viime talvena Thaimaassa mut se oli ihan virhe.

Nyt taas matka mielessä ja kovasti odotetaan jo tammikuuta. Te jotka olette vasta siellä matkustelleet nyt vinkkejä missä kannattaa käydä? Onko kivoja ruokapaikkoja tiedossa? Eläintarhoja tai jotain nähtävyyksiä joista varsinkin lapset tykkäis? Millaiset ostos mahdollisuudet panjimissa on? Viimeksi emme käyneet panjimissa ei kertakaikkiaan ennätetty ja se harmitti!

Nyt kolme viikoa aikaa joten suuntaamme myös sinne. Siitä saa niin ristiriitaista tietoa.. En haluaisi syöttää lapsille niitä myrkkyjä jouduin itse syömään niitä Afrikassa ollessa ja se oli ihan piinaa, mun pää ei kestänyt niitä.. No kaikki vinkit tervetulleita! Lähdössä helmikuussa Mumbain kautta mahdollisesti Goalle. Meitä on kaksi aikuista ja 5 vuotias poika.

Sain jo suosituksen Famafa nimisestä hotellista Arambol beachillä. Voisiko joku suositella jotain rauhallisessa ympäristössä olevaa majoitusta, mieluiten oma talo tai bungalow. Tosin mikä tahansa suht siisti esim, questhouse tyyppinen majoitus kelpaa. Saa olla paljon halvempikin. Onko tietoa tai jopa kokemusta paikallisista sukellusoperaattoreista? Joku tuossa kyselikin jo Palmarinhasta, mutta kukaan ei ole vastannut. Itsekin olen lähdössä Goalle kyseiseen hotelliin viikon kuluttua ja olisi kiva tietää onko se ihan ok.

Olemme lähdössä mieheni kanssa Goalle maaliskuun alussa Finnmatkojen pakettimatkalla. Hotellina on Sun Kissed, onko kenelläkään kokemuksia tuosta hotellista? Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä holtellista.

Hyviä ruokapaikkoja hotellin lähellä? Kertokaa kaikkea mahdollista tietoa candolimista. Nyt kun Finnair alkoi lentää Mumbaihin 5 kerta viikossa, Goaan meno on tosi halpaa. Mumbaista on hyvät yhteydet Goaan. Useampi lentoyhtiö lentää sinne kertaa päivässä. Lentoaika on alle tunnin. Majoitusmahdollisuuksia on pilvin pimein. Olimme vaimoni kanssa marraskuussa lähes 5 viikkoa etelä-Goassa ja lentomatkat edestakaisin sekä majoitus maksoivat yhteensä €.

Ja tämä on totta. Kaikki varaukset tein netin kautta. Käytimme Mumbaista Goaan Kingfisher yhtiötä jolla on hyvä nettisivu. Lähdimme toisen suomalaisen perheen kanssa tälle kuusi tuntia kestävälle retkelle ja heti alussa ilmeni ongelmia: Lisäksi hinnat olivat paljon enemmän kuin mitä esitteessä luvattiin.

Udeltuani syytä tähän, järjestäjä sanoi, että itse kalastusvarusteet ovat huippuluokkaa ja ne on tilattu Ranskasta asti. No, lähdimme reissuun ja retken todellinen luonne selvisi pian: Kalastuskaan ei mennyt ihan nappiin: Venäläiset saivat vavat johtuen siitä, että maksoivat huimasti enemmän kuin me koko reissusta. Eli älkää uskoko edes luotettavaan matkanjärjestäjään.

Tämä "Jack´s cruises" mainostaa itseään Dona Sylvia hotellin sisällä. Jouduin tyttöystäväni painostamana lähtemään goalle itse olisin halunnut thaimaaseen,sain semmoisen vatsapöpön ystäväni kanssa joka ei meinannut loppua millään 3 viikkoa tiputuksessa sairaalassa.

Palasimme mieheni kanssa Pohjois-Goalta viikko sitten. Reissu oli muuten oikein onnistunut, paitsi Finnmatkojen hotelli oli todella surkea ja oppaiden palvelu ala-arvoista. Olimme varanneet matkan hyvissä ajan ja maksoimme siitä täyden hinnan, joten pettymys oli aikamoinen. Vaikka teimme reklamaation oppaille heti paikanpäällä, niin vastuuta he eivät ottaneet esitevirheistä. Kannattaa siis suhtautua varauksella Finnmatkojen hotellien esitekuvauksiin!

Olimme sen verran pettyneitä heidän toimintaansa, että emme aio enää käyttää tuon firman palveluja. Muutamia vastauksia edellä esitettyihin kysymyksiin eli malarialääkettä kannattaa syödä. Oppaatkin kuulemma syövät sitä ja hyttysten määrä lisääntyy koko ajan monsuunikautta kohti mentäessä. Me soimme Malaronea melko kallis , mutta mitään sivuoireita ei tullut kummallekaan. Iltaisin kannattaa pukeutua pitkiin vaaleisinn vaatteisiin ja laittaa iholle vielä paikallista hyväntuoksuista hyttysmyrkkyä, jota löytyy marketeista.

Makuuhuoneen pistorasiaan kannattaa laittaa myös hyttyskarkoitin, joita saa myös marketeista. Joku kyseli myös Panjimin ostosmahdollisuuksista ja ne ovat melko hyvät. Hintataso on edullinen, mikäli jaksaa kunnolla tinkiä. Lisäksi sieltä löytyy merkkivaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat. Ostoksien tekoon suosittelen kuitenkin Mapusan paikallismarkkinoita, joissa on mukava tunnelma ja halvat hinnat. Goa oli mielenkiintoinen kohde, mutta Goa-fania minusta ei silti saa Antoisia reissuja kuitenkin kaikille!

Me olimme tammikuussa Etelä-Goalla finnmatkojen kautta ja täytyy sanoa , että hotellimme Dona Sylvia oli aivan upea!

Mutta finnmatkojen opaspalvelut kaikkea muuta! Meillä meinasi mennä euron reissu sivu suun heidän kämmäilyjensä vuoksi olimme jo matkan maksaneet ja kun ajoimme vakavan kolarin yhdellä reissulla finnmatkat ei järjestänyt minkäänlaista keskustelutilaisuutta tapahtuneesta vaan sanoi, että ammattiapua on sitten mahdollisuus saada Suomesta eli 1,5 viikon kuluttua!

Lisäksi finnmatkojen uusin opas ei suostunut neuvomaan meitä ollenkaan vaan keskittyi saksalaisturistien neuvomiseen, vaikka hänen piti olla vain meidän suomalaisturistien apuna. Kateellisena katsoin britannian "finnmatkojen" opasta, joka vietti aina melkein koko päivän vain omia matkailijoitaan neuvoen hurjan ison esite- ja karttapinon kanssa.

Mekään emme lähde enää finnmatkojen matkalle. Itselläni ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa Finnmatkoista matkanjärjestäjänä - ainakin talvella Hyvin osasivat asiansa ja olivat aina tavoitettavissa.

Harmillista, jos palveluasenne on huonontunut aikaisemmasta. Itse Goasta sen verran vielä, että olimme siellä nyt talvella neljä viikkoa reppureissulla.

Vuotta aikaisemmin majotuimme Calanguten rannalle ja nyt ei ollut mitään hinkua sinne. Sen sijaan olimme esimerkiksi Colvalla ja Palolemissa.

Palolemilla on paljon rantamajoja ja ihmisiä, mutta meno siellä on jotenkin paljon rauhallisempaa kuin esim. Colvalla ei juuri suomalaisia näkynyt, mutta Benaulimin puolella heitä oli jonkin verran. Colva oli myöskin huomattavasti rauhallisempi kuin Calangute ja siellä oli enimmäkseen intialaisia turisteja. Colvalla toimivasta matkatoimistosta ei ole myöskään muuta kuin hyvää sanottavaa.

Vaihtoivat rahaa hyvällä kurssilla ja varasivat lentoja ammattimaisesti. Tänä vuonna meillä oli käytössä Lariam-malarialääke eikä siitä tullut mitään sivuvaikutuksia. Vaikka pyörimmekin monissa eri paikoissa, niin hyttyset olivat suht harvinainen näky tammi-helmikuussa. Odomos on tosiaan paikallinen hyvä hyttysvoide, joka auttaa pitämään hyttyset loitolla. Onko kellään kokemusta goasta kesä-heinäkuussa? Antakaa hyviä vinkkejä ensikertalaiselle Intiaan matkaajalle! Käykö maksuvälineenä Goassa MasterCard?

Mitä Aurinkomatkojen hotellia suosittelette? Kaupat ovat sen sorttisia, että harvasta löytyy laitteet minkään luottokortin käyttöön. Parasta on viedä käteistä rahaa euroina ja tallettaa ne hotellin turvasäilöön. Ja siitä vaihtaa tarpeen mukaan rupioiksi. Meidän kolmehenkinen perhe otti kahden viikon matkalle mukaan euroa ja toi osan takaisin.

Eläminen siellä on halpaa ja toissalta tuliaisiakaan emme juuri ostaneet - ei ollut mitään kotiin haluttavaa. Ostimme paikalliset käyttövaatteet sieltä ja jätimme ne lähtiessä hotellihuoneeseen. Isoille ihmisille vaikeuksia vaatteiden löytämisessä. Ravintoloissa ruoka ja paikallinen hyvä olut halpaa ja kaikenlaista tarjontaa saatavana: Asuimme Calangutessa, jota haukutaan massaturismipaikaksi. Ei haitannut yhtään, massa ei näkynyt.

Calanguten ranta on kansoitettu paikallisilla, joten sikahalvoilla takseilla ajelimme etelään ja pohjoiseen muille rannoilla. Taksi odotti koko päivän ja hupi maksoi n. Tosin Palolem´in paratiisiranta on noin 95 km päässä ja sinne taksi koko päiväksi maksoi 35 eur. Esimerkiksi Mandrem-ranta on tosi upea paikka, suihkut ja länsimaiset wessat, ravintolat, rantatuolit Älä vuokraa autoa tai mopoa, jos henkesi on sinulle kallis! Etelä-Goa on "kuollut paikka", ei muuta kuin hotelleja. Pohjois-Goassa ollaan ihmisten keskellä ja se on mukavaa.

Paras tapa estää mahatautia on käsihuuhteen kokoaikainen käyttäminen. Ensimmäinen pullo mukaan Suomesta ja jatkot paikallisesta pharmaciasta. Tulipa sitten mikä tahansa sairaus, kannattaa tilata paikallinen lääkäri hotelliin. Tulee nopeasti lääkkeidensä kanssa, tuntee alueensa taudit ja niihin oikeat hoidot. Maksaa alle 50 eur ja matkavakuutus maksaa viimeistään kotimaassa takaisin. Hotelleissa on ihmeen kovat patjat. Mutta kyllä niihin tottui nopeasti. Huoneet kolkkoja, mutta ei niissä jouda yön lisäksi muuta aikaa vietäämään.

Kummallinen haju huoneissa johtuu niistä "koi-tableteista" joita löytyy laatikoista, sängyn alta, kylpyhuoneesta Niillä karkoitetaan kaikki ne hyönteiset, joihin muuten joutuisit tutustumaan. Englannin kielellä pärjäsi tosi hyvin. Jopa riksakuskit puhuivat englantia, tai ainakin ymmärsivät perusasiat. Tulinko kahdeksi viikoksi lomalle kaatopaikalle? Voi hyvä tavaton sitä sotkua. Kaikki heitetään ulos kadulle. Miljardeja muovipusseja, pulloja, muuta roskaa Ja vielä päälle painoi pitkän lentomatkan rasitus.

Mutta lyhyt lepo ennen paikkoihin tutustumista auttoi pahimman yli ja nopeasti kaikkeen tottui. Rannat olivat silti erittäin siistejä ja viihtyisiä. Olimme viiden kerran Intiassa pohjois-goassa. Matka oli jälleen kerran ihana. Lämmintä riitti joka päivälle. Ruoka oli hyvä ja edullista.

Ihmiset hyväntuulisia vaikka ovatkin köyhiä. Asuimme Sea breeze Beach Tjäreborg hotellissa pienen matkan päässä rannasta. Hotelli oli rauhallisella paikalla mutta kaikki oli kuitenkin ähekkä. Henkilökunta ja oppaat aivan ihania. Hotelin vieressö oli kioski ja räätäli. Kokeilimme kolmea räätäliä ja lähin oli paras siis hotellin vieressä. Teetin hänellä pitkän silkkisen juhlapuvun vuorinen ja siitä tuli todella kaunis. Suosittelen Intiaa kaikille joilla ei ole pikkurillitautia ts.

Helmikuussa olin kaksi viikkoa Goassa ja ainakin osa sydämestäni jäi sinne. Ruoka ei ollut niin herkullista kuin odotin. Kun tuoreen korianterin jätti pois, sitä kuitenkin söi Sain sieltä ennemmän mielenrauhaa, kun vuosien terapiasta. Ihmiset ovat onnellisia ja ystävällisiä köyhyydestä huolimatta. Luonto jopa kauniimpi, kuin Suomessa. Nähtävää ja koettavaa riittää. Halpa hintataso saa tuntemaan rapparinkin itsensä rikkaaksi. Viikko sitten tultiin ja uusi matka lasten kanssa jo maksettu..

Tuolla jossain vuoden kommentissa moitittiin Alor-hotellin räätälin nahkatuotetta. Itse teetin siellä vuonna nahkatakin eikä ole vieläkään mitään moittimista. Hotellista tai Goasta ylipäätään ei ole mitään pahaa sanottavaa, pääsisipä sinne uudestaan - vaikka asumaan. Joku aiemmin kyseli kesä-heinäkuun matkailusta Goalle. Sateita on hyvin vaikea ennustaa. Toisina vuosina sadetta on vähän ja toisina taas monsuunin normaalimääräisesti eli todella paljon.

Olin viime elo-lokakuussa Intiassa ja Goalle menin syyskuun lopussa. Monsuunikausi oli siellä juuri loppumassa ja sitä ennen vettä oli kuulemma tullut paljon. Yhden viikon sain vielä kärsiä monsuunin jälkisateista ja voin sanoa, ettei se ollut mitenkään herkkua. Sade jatkui tauotta koko ajan ja intialaisen viemärijärjestelmän tietäen sadevesi kasaantui tai teetti tulvia esim. Palolemin suunnalla monet pikkukylät huuhtoutuivat mereen.

Ei ollut mitenkään miellyttävää kahlailla kirjaimellisesti kaduilla vedessä, varsinkaan kun ei tiennyt, mitä vedessä lillui. Kesäaikaan suurin osa kaupoista ja hotelleista on myös suljettuja ja alkavat availla oviaan jälleen loka-marraskuussa sesongin heräillessä. Myöskään shackeja ei ole ja rannat ovat täysin siivoamattomia. Merivesi on monsuuninvuoksi koholla eikä mereen saanut mennä pohjois-Goalla ollenkaan uimaan merivirtausten takia. Palolemissa meressä pystyi uimaan, koska ranta on pienessä poukamassa.

Muuten suosittelen matkustamista nimenomaan syys- lokakuussa Goalle, koska pakettituristeja ei juuri ole ja huippuhotelleista niistä, jotka ovat auki ja jotka ovat Intian mittakaavan mukaan huippuja saa tingittyä hintaa todella paljon. Reppureissaajakin voi siis kokea luksusta edullisesti. Malarian estolääkitys on välttämätön Pohjois-Goan rantakohteissa matkan pituudesta riippumatta. On myös muita alueita, joissa sama ehdottomuus on totta.

Nykyisin valtion tutkimuslaitoksen www-sivut ovat www. Olin perheeni kanssa 50 hengen seuramatkalla pohjois-Goalla. Matka oli todella kaikin puolin ihana. Ihmiset oli siellä oikein ystävällisiä ja avulijaita. Nähtävyyksiä on paljon; kaksi viikkoa on liian lyhyt aika, keretäkseen tutustua moninaiseen nähtävyys tarjontaan. Eräs käyntikohteistamme oli Äiti- Teresan hoitokoti. Viidakko-retki oli mahtava kokemus; yövyttiin majoissa, Viidakossa joella uinti, ruokailut, ilta-ohjelma, hindu-temppelissä käynti,erään perheen kotona käynti jne.

Auto- ja skootteriliikenne oli jotakin kauheaa; taksin kyyti oli alussa ihan hirveää, mutta siihenkin kyllä tottui melko heti.

En kyllä itse lähtisi autoilemaan mistään hinnasta. Tuli myös testattua Intia terveyden huolto, kuinka se toimii; se oli kyllä omalta kohdaltani ihan täysi Onneksi ei ollut malariaa, vaan jokin trooppinen kuume. Mahtava oli hotellin lääkäri.

Old Goa - portugalilaisten aikoinaan rakentama, sittemmin autioitunut metropoli. Ensi vuonna Goalle taas! Huonoa Bomfimissa oli mielestäni aamiainen, ei oikeesti enää muutaman aamun jälkeen mennyt alas se paahtoleipä ja hedelmälautanen. Onneksi lähdemme rakkaani kanssa jälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Onnetar ei suosinut illan lotossa - 14,5 miljoonaa euroa jäi jakamatta Onko kukaan Goalla matkanneista sattunut asumaan Villa Bomfim hotellissa? Sen sijaan olimme esimerkiksi Colvalla ja Palolemissa.

0 thoughts on “Säätila tampere vrk pohjois goa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *